Čestitke osječkim dizajnerima FPV naočala za upravljanje dronovima

Objavljeno: 07.11.2018

Ivan Jelušić i Srđan Kovačević dizajneri su ovih inovativnih Orga FPV.One (first-person-view -FPV) video-naočala za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama ovih letjelica.
Kako je polovica ovog uspješnog dvojca izvan granica Hrvatske (Kovačević), Jelušića i Vlatka Matijevića, suosnivača tvrtke, primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić. Bila je ovo prigoda čestitati im na izuzetnom rezultatu, koji se nadovezuje na učestale uspjehe Osječana na svjetskoj IT sceni.
– Ponosan sam na naše mlade sugrađane koji svijet osvajaju iz Osijeka- poručio je gradonačelnik, uručivši im i simboličnu novčanu nagradu kao znak zahvalnosti i priznanja za ovaj uspjeh.
Važnu ulogu u ovoj priči odigrala je i potpora osječkog Poduzetničkog inkubatora BIOS, koji im je osigurao specifične, a neophodne preduvjete kako bi se mogli razvijati, na čemu su se posebno zahvalili direktoru Saši Lamzi.
I ovdje ne staju, već imaju planove za sljedeće poduhvate koji će pronositi ime Osijeka na svjetskoj tehnološkoj i inovatorskoj sceni.

Skip to content