Čestitka za Dan državnosti

Objavljeno: 30.05.2020

poručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš na današnjoj svečanosti polaganja vijenaca kod Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode

– Domovina se voli svaki dan, najviše se voli ako smo dobri ljudi i dobri prijatelji, tako što poštujemo zakone i ustavno-pravni poredak RH i sve one vrijednosti na kojima je naša država utemeljena, a koje su sadržane u Ustavu RH- nastavila je zamjenica gradonačelnika.

– Domovina se voli jednako kao svi oni nevini koji su dali najviše što se može dati – svoj život. Domovina se voli tako što gradimo bolje društvo, svaki dan i uvijek iznova. Zbog svih onih koji su dali svoje živote, dužni smo svaki dan biti bolji i davati više u zajednicu u kojoj živimo. Nekada mi se čini da je taj proces prespor, no i dalje nisam izgubila vjeru da ćemo jednog dana imati uređenije društvo- završila je Gamoš.

Uoči polaganja vijenaca, predstavnici Grada, Županije, Vojske i Policije, kao i Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata zajednički su položili cvijeće na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Skip to content