Career Day 2022 na osječkom Ekonomskom fakultetu

Objavljeno: 10.05.2022

U organizaciji osječkog AIESEC-a i Ekonomskog fakulteta danas je pod sloganom „Tvoja prilika za izvrsnost!“ održan Career Day 2022. Svrha i cilj mu je pomoći studentima i mladima pri stjecanju korisnih znanja i vještina te ih istovremeno pripremiti i za pronalazak posla u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.
Uz predavanja i radionice o važnosti volontiranja u razvoju karijere, o pripremama razgovora za posao, poslovnom bontonu i pravilima ponašanja u poslovnom okruženju, studenti su imali priliku razgovarati s predstavnicma 20-ak tvrtki.
Career Day 2022 otvorila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.
-Grad Osijek podržava ovakve inicijative kako bi naši učenici i studenti pronašli svoje mjesto pod suncem na tržištu rada i kako bi mogli vidjeti što se sve traži i nudi na tržištu rada. Grad Osijek kroz Zakladu Srce Grada koja stipendira obitelji težeg imovinskog stanja omogućava i stipendiranje izvrsnosti, deficitarnih zanimanja i STEM zanimanja posebice u IT sektoru koji rapidno raste u cijeloj našoj regiji i gdje je potreba za djelatnicima izuzetno velika. Trenutno radimo i na potpuno novom modelu stipendiranja gdje želimo spojiti sveučilište, javni sektor i gospodarstvenike kako bi tvrtke dobile najizvrsnije studente od prvog dana studiranja – izjavila je zamjenica Crnković.

-Čestitam studentskoj udruzi AIESEC na organizaciji ovog lijepog događanja. Svjesni smo svega što se događa u našem okruženju i koliko je tržište rada dinamično i koliko je potrebno naše sveučilišne programe prilagođavati tržištu rada. I studentima je potrebno ukazivati na mnoge aktivnosti koje trebaju raditi tijekom studija kako bi kasnije bili konkurentni na tržištu rada – izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Skip to content