Božićnice i poklon paketi

Objavljeno: 08.12.2016

Na danas održanoj konferenciji za novinaregradonačelnik Ivan Vrkić, zajedno s prvim i drugim potpredsjednikom Gradskoga vijeća Dragom Šerićem i Brunom Zorićem te gradskim vijećnicima Jelenom Dodig i Dragutinom Medvidovićem, najavio je isplatu Božićnica osječkim umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama u gradu Osijeku, kao i podjelu poklon paketa djeci iz socijalno ugroženih obitelji.

Umirovljenici s mirovinom koja ne prelazi iznos od 1.700,00 kn dobit će božićnicu u iznosu od 200,00 kn koja će biti isplaćena na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte d.d

Socijalno ugrožene osobe – nositelji prava na naknadu za troškove stanovanja 300,00 kn putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koju podiže u prostorijama Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo.

Socijalno ugrožene osobe – nositelji prava na pomoć u prehrani (korisnici pučke kuhinje na teret grada Osijeka) dobivaju 200,00 kn putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koju podižu u prostorijama Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo.

Beskućnici – korisnici Centra za prihvat beskućnika 200,00 kn putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koja će im biti podijeljena u prostorijama Centra za prihvat beskućnika.

Pravo na poklon paket za božićne blagdane ima dijete do 15 godina starosti s prebivalištem na području Grada Osijeka koje je član kućanstva korisnika zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Osijek i dijete do 15 godina starosti s prebivalištem na području Grada Osijeka koje je smješteno u udomiteljsku obitelj rješenjem Centra za socijalnu skrb Osijek. Poklon za božićne blagdane sastoji se od poklon kartice Zagrebačke banke d.d. u visini od 200,00 kn jednokratno po djetetu i božićni paket slatkiša u vrijednosti od 100,00 kn po djetetu.

Pokloni za božićne blagdane bit će dodijeljeni temeljem popisa djece koji nam je dostavio Centar za socijalnu skrb Osijek, a svaki roditelj na kućnu adresu zaprimit će pozivnicu Grada Osijeka za podjelu paketa.

Skip to content