Božićni koncert Panonske filharmonije iz Pečuha

Objavljeno: 19.12.2022

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je u subotu Božićnom koncertu Panonske filharmonije iz Pečuha u osječkoj Konkatedrali sv. Petra i Pavla.

Sve je pozdravila u ime gradonačelnika Osijeka Ivana Radića te zahvalila domaćinu, dr. Császáru Zoltánu, konzulu Generalnog konzulata Mađarske na organizaciji Adventskog dobrotvornog koncerta Festivalskog zbora Panonske filharmonije iz Pečuha.
Crnković je dodala da su glazbenici Panonske filharmonije naši dragi dugogodišnji prijatelji i poslovni suradnici iz pola stoljeća starog nam grada prijatelja, našeg Pečuha te da Grad Osijek uistinu nije mogao dobiti ljepšu glazbenu manifestaciju na dar uoči predstojećih blagdana.
Razloga za slavlje uistinu je bezbroj, a ove smo godine ujedno obilježili i 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od strane Mađarske.
Zajedničkim snagama s Gradom Pečuhom i Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Pečuhu trudimo se produbiti gospodarsko-turističku suradnju, a ujedno smo i započeli s pripremama za proslavu predstojeće obljetnice u 2023. – punih 50 godina suradnje koja je od velike važnosti za oba grada.

Skip to content