Božićni domjenak u Dječjem vrtiću Višnjevac

Objavljeno: 10.12.2019

Tradicionalni Božićni domjenak osječkih vrtićaraca održan je u novom višnjevačkom dječjem vrtiću. Prigodnom programu nazočila je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je vrtićarcima uručila i božićni dar – glazbenu liniju.
– U 2019. Grad Osijek izdvojio je za potrebe funkcioniranja Dječjih vrtića 36,5 milijuna kuna. Ono što bih izdvojila je izgradnja ovog modernog vrtića u Višnjevcu u kojem ćemo danas uživati u priredbi koju su nam pripremili najmlađi. Kada je riječ o sredstvima koja planiramo iz proračuna za narednu godinu, ona će biti uvećana i iznosit će 41 milijun kuna. U najvećem dijelu riječ je o povećanju plaća odgojiteljica od 6,5 posto, sukladno Kolektivnom ugovoru, ali i energetskoj obnovi vrtića Latica i Potočnica. Također, svjesni smo potrebe izgradnje novog dječjeg vrtića u Mjesnom odboru Tenja te krećemo s prvim korakom, a to je izrada projektne dokumentacije. – naglasila je zamjenica gradonačelnika dodajući da kada je riječ o djeci – uvijek treba težiti višim standardima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj izrazila je zadovoljstvo što je u ovoj pedagoškoj godini otvoreno čak 11 novih skupina, od čega 6 pripada podcentru Višnjevac.
-U višnjevačkom vrtiću imamo 120 djece, a roditeljima s ovog područja ponudili smo redovne programe kao i program na engleskom jeziku i vjerski program, ukoliko su zainteresirani. Osim toga, Grad Osijek omogućio je i zapošljavanje jednog edukacijsko-rehabilitacijskog stručnjaka kao i još jedne psihologinje što svakako unaprjeđuje kvalitetu rada cijelog stručnog tima. – kazala je ravnateljica Marija Štambuk Čabaj.

Zamjenicu gradonačelnika vrtićarci su darivali jednim svojim umjetničkim djelom, a uz mali igrokaz i prigodne pjesme, najdraža čestitka svim gostima ipak su – nasmiješena dječja lica.

Skip to content