“Biti bolji”

Objavljeno: 17.03.2017

U prepunoj dvorani HGK Županijske komore u Osijeku održan je danas Poduzetnički stola: “Biti bolji” u organizaciji Časopisa Poduzetnik.

U njegovu otvorenju sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji je čestitao časopisu Poduzetnik njihovu 10. obljetnicu izlaženja jer na današnjem tržištu nije se lako održati toliko godina i neprekidno rasti. U jednom razdoblju svoga života i sam je pripadao poduzetničkom krugu, a praćenjem aktivnosti časopisa Poduzetnik kroz njegove tekstove dodatno se educirao.
Grad Osijek čini ono sve što je u njegovoj mogućnosti (prije svega fiskalnoj) kada su u pitanju poduzetnici i gospodarstvo. Upravo radi toga, ukinuo je porez na tvrtku (koji je iznosio 1.000 kuna) i na taj način smanjio teret poduzetnicima na području grada Osijeka. Ove godine povisio je potpore poduzetnicima na 500.000 kuna jer se prošle godine pokazao veliki interes. Pojednostavljena je i procedura za poduzetnike i smanjena količina dokumentacije koja se mora priložiti. Također, sada se o potporama u poduzetništvu odlučuje svakoga tjedna. Povjerenstvo se sastaje svakoga ponedjeljka i ono što je do tada pristiglo dolazi na dnevni red. Na taj način nema više čekanja kraja roka, već je natječaj otvoren dok se sredstva ne utroše. Poduzetnici se ovoga puta mogu javiti na onoliko mjera koliko smatraju da ispunjavaju uvjete. Sve ovo su načini na koji Grad Osijek sudjeluje u razvoja poduzetništva zbog dobrobiti malih i srednjih poduzetnika, jer je njima svaka pomoć dobro došla.

Za velike poduzetnike postoje druge mjere, kao primjerice gospodarske zone koje se sve više popunjavaju, primjerice Tenja je popunjena, a i Nemetin polako dobiva svoje nove vizure. Plan je još jedna koja će biti rezervirana za IT sektor – za poduzetnike kojima je prije svega bitna komunikacija.

Vjeruje da nas čekaju neki vedriji dani, koje zajedno željno iščekujemo.

Časopisu Poduzetnik je zaželio još puno uspješnih godina te rast pretplatnika i tekstova, a svima nazočnima da ostanu vjerni čitatelji s puno uspjeha u budućem radu i poslovanju.

Skip to content