Biljana Borzan – nova posebna savjetnica u gradonačelnikovom savjetničkom timu

Objavljeno: 04.05.2018

Ovo imenovanje na tragu je prihvaćanja inicijative utjecajnih i uspješnih Osječana koji svojim djelovanjem mogu i žele pomoći svome gradu.
Gradonačelnika će savjetovati u vezi promicanja vrijednosti i specifičnosti grada Osijeka i regije s predstavnicima zemalja EU u svrhu pozicioniranja grada Osijeka i podizanja kvalitete života građana.
Ovaj posao obavljat će bez financijske naknade, a svoje znanje i ugled kao jedne od najuspješnijih zastupnica u Europskom parlamentu usmjerit će za dobrobit svoga grada- objasnio je gradonačelnik.
Ovo imenovanje Borzan smatra ukazanom čašću i povjerenjem te kako je obveza svakog pojedinca koji može doprinijeti razvoju i napretku svoga grada i njegovih građana svoje sposobnosti staviti im u službu i na raspolaganje. Vjeruje kako će već ubrzo moći pomoći vezano uz projekte EGTC (Europska skupina za teritorijalnu suradnju) kao jednim od instrumenata za jaču prekograničnu suradnju, prevladavanje administrativnih i zakonskih ograničenja te promicanje teritorijalne suradnje. Nadalje, već sudjeluje na projektu izgradnje liftova u osječkim zgradama s više od 4 kata, a koji ga do sada nisu imali, čime će se uvelike olakšati život starijim sugrađanima, ali i onima bolesnima te obiteljima s malom djecom.

Skip to content