Bicikl kao stil života grada i županije

Objavljeno: 22.10.2019

Danas su potpisani Ugovori o prijenosu prava vlasništva opreme Osječko-baranjske županije iz projekta „Biciklističkim rutama kroz Slavoniju i Baranju“, jedinicama lokalne samouprave i Javnoj ustanovi Park prirode Kopački rit. Riječ je o projektu ulaganja duž cikloturističkih ruta na području Osječko-baranjske županije, odnosno postavljanju solarnih servisnih postaja za popravak bicikala. Uime Grada Osijeka Ugovor za opremu vrijednu 28.575 kuna, potpisala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
-Puno znači imati županiju koja veliku pozornost posvećuje razvoju kontinentalnog turizma jer to u velikoj mjeri doprinosi i Osijeku te posredno razvija turizam u našem gradu. – kazala je Žana Gamoš.

Ugovori su potpisani s predstavnicima 11 općina i gradova te Javnom ustanovom Kopački rit, a predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin istaknuo je kako ukupna vrijednost projekta iznosi 458 tisuća kuna, a riječ je o sredstvima dobivenim temeljem natječaja Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
-Sa sigurnošću možemo potvrditi porast broja cikloturista i turista s riječnih kruzera zbog čega nam je važno razvijati infrastrukturu vezanu uz cikloturizam, posebice kada znamo da kroz našu županiju prolaze važne eurobiciklističke rute. – rekao je predsjednik Županijske skupštine.

Za ljubitelje bicikliranja, ali i cikloturiste, ulaganja u infrastrukturu otvaraju nove mogućnosti, a Grad na Dravi potvrđuje da je bicikl u Osijeku „stil života“.
-Sve više spominjemo biciklističke rute, dočekujemo turiste koji nam dolaze na svojim biciklima. Dvije postaje za brojanje biciklističkog prometa bit će postavljene do kraja tjedna i to – jedna na Promenadi – kod meteorološke postaje u Zimskoj luci, a druga – na Biljskoj cesti kod skretanja za Podravlje. – naglasila je zamjenica gradonačelnika te izrazila uvjerenje, da će cikloturisti kojih je sve više, zaista uživati biciklirajući kroz Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Skip to content