Betlehemskim svjetlom upaljena druga svijeća na adventskom vijencu – svijeća mira

Objavljeno: 11.12.2023

Drugu svijeću na adventskom vijencu postavljenom ispred konkatedrale na Trgu Ivana Pavla II u nedjelju navečer, u nazočnosti predsjednika Gradskoga vijeća Tihomira Florijančića, upalio je župan osječko-baranjski Mato Lukić. Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su pred crkvu svetih Petra i Pavla donijeli članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor.

– Zapaljena je druga adventska svijeća, svijeća koja simbolizira mir. Svima želim pronalazak mira u ovo predbožićno vrijeme i u vrijeme koje zadnjih godina sve više zahtjeva i očekivanja stavlja pred sve nas. Vrlo često kraj godine simbolizira kraj nečega, kraj određenog razdoblja, a isto tako i početak novoga pa se često preispitujemo jesmo li ispunili sva zadana očekivanja, ali i očekivanja koje smo sami sebi postavili. Zato u ovom tjednu želim svima da pronađu mir. Budite zadovoljni sobom, svojim obiteljima, okolinom u kojoj živite jer to nas u konačnici čini boljim ljudima – poručio je župan Lukić.

Predsjednik Gradskoga vijeća Florijančić zahvalio je i svim braniteljima naglasivši kako su nam upravo oni svima donijeli mir koji simbolizira ova druga adventska svijeća.

Prigodni program božićnim su pjesmama uveličali poznati osječki glazbenici, vokalist Igor Delač i Slaven Batorek prateći ga na klaviru.

Skip to content