Betlehemskim svjetlom mira gradonačelnik Radić upalio četvrtu adventsku svijeću

Objavljeno: 18.12.2022

Četvrtu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na Trgu pape Ivana Pavla II., ispred osječke konkatedrale svetih Petra i Pavla, u nedjelju je upalio osječki gradonačelnik Ivan Radić. Učinio je to plamenom Betlehemskog svjetla, simbolom mira, koje su mu netom prije prenijeli članovi osječkih izvidačkih udruga IK Javor i UI Slavonski hrast.

– Drago mi je da smo se danas okupili ispred adventskog vijenca i upalili četvrtu svijeću koja simbolizira ljubav. Dok iščekujemo Božić, neka nas to svjetlo ljubavi podsjeća da je skromnost vrlina, obitelj blagoslov, a da su bližnji bogatstvo – poručio je gradonačelnik Radić i brojnim okupljenim sugrađanima zaželio čestit Božić te sretnu i uspješnu 2023. godinu.

Lovro Zelić, član Izviđačkog kluba Javor, podsjetio je kako Svjetlo mira iz Betlehema stiže u Beč odakle se šalje u razne dijelova svijeta, pa tako preko Zagreba i drugih hrvatskih gradova stiže i u Osijek, zahvaljujući izviđačima Javora i Slavonskog hrasta.

Program paljenja posljednje adventske svijeće prigodnim pjesmama dodatno je uljepšalo Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić iz Osijeka.

Podsjetimo kako nas je u vrijeme adventa uveo župnik Župe Svetih Petra i Pavla apostola, mons. Adam Bernatović paljenjem prve svijeće, drugu je upalila Vera Svoboda Njikoš, dobitnica javnog priznanja Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka” za životno djelo, a treću je upalio Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

Skip to content