#BeActive Night ove godine u osječkoj Tvrđi

Objavljeno: 25.09.2020

Subota je rezervirana za #BeActive Night diljem Europe, a ove će ga godine u Republici Hrvatskoj ugostiti osječka Tvrđa.

Nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje, vježbanje pod zvijezdama održat će se 26. rujna u Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog, od 19.00 do 21.00 sat. Koncept je to noćnog vježbanja za građane, koji se održava u isto vrijeme u svim gradovima Europe, a kojemu je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Marija Crnković, voditeljica projekta Europskog tjedna sporta, Tomislav Družak, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Robert Seligman, ambasador Europskog tjedna sporta, Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije i Karlo Šatvar, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Osijeka.

Europski tjedan sporta u Osijeku se održava šestu godinu za redom, ovoga puta u uvjetima pandemije COVID-a 19. Središnji događaj u Osijeku bit će #BeActive Night, vježbanje pod zvijezdama, kada će se na Trgu Vatroslava Lisinskog održati pet fitness programa s poznatim osječkim trenerima, dok će vježbače u pauzi zabavljati poznate osječke plesne skupine. Cilj je ovog programa demonstrirati koje su prednosti noćnog vježbanja te da se vježbati može bilo gdje i bilo kada, istaknula je Marija Crnković.

Karlo Šatvar istaknuo je velika ulaganja Grada u sportsku infrastrukturu kao preduvjet za bavljenje sportom, profesionalno ili rekreativno. Osijek tako ima Srednjoškolsko igralište s tartan stazom, novu stazu za trčanje koja se proteže uz šetnicu, nedavno obnovljeni Gimnastički centar Sokol, a gradi se i novi stadion NK Osijek kao najveća privatna investicija u gradu. Šatvar je napomenuo i kako Osijeku nedostaje još samo olimpijski bazen, te izrazio nadu za njegovom izgradnjom u dogledno vrijeme.

Poznati osječki gimnastičar Robert Seligman pozvao je Osječane da se pridruže ovoj manifestaciji naglasivši kako je sport iznimno važan za zdravlje građana, a posebice male djece.

 

Skip to content