Asfaltiranje podvožnjaka

Objavljeno: 16.06.2023

Nakon dovršetka svih infrastrukturnih radova, skorašnji dovršetak projekta Izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića građanima su nagovijestila i nova zbivanja na gradilištu. Naime, prvo se počelo s asfaltiranjem dijela podvožnjaka prema Čepinu, a potom i na drugoj strani – prema Osijeku.

Proces asfaltiranja obuhvatio je nekoliko ključnih koraka kako bi se osigurala kvaliteta – od pripreme terena i provjere ispravnosti temelja, preko definiranja granice asfaltiranja, pa sve do pripreme podloge postavljanjem geotekstila, kako bi se spriječilo propadanje tla i očuvala struktura ceste. Potom se krenulo na primjenu bitumenske emulzije koja pomaže u prijanjanju asfalta na podlogu, pa je uslijedilo postavljanje asfalta, rastresanje i niveliranja kako bi se postigla ravna površina. Završni radovi su uključili obradu površine valjcima za kompaktiranje asfalta i uklanjanje zraka. Tijekom narednih dana će biti ucrtane i oznake na cesti.

Projekt Izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića u Osijeku sufinanciran je sredstvima Europske unije, točnije sredstvima iz Kohezijskog fonda. Tako je od ukupne vrijednosti projekta od 12.353.113,35 eura, sredstvima EU sufinancirano 85 posto – 10.500.146,35 eura, dok 15 posto – 1.852.967,00 eura dolazi iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Grad Osijek, a razdoblje provedbe je od 1. travnja 2021. do 31. prosinca 2023. godine.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Osijeka.

Skip to content