Aktivni umirovljenici proslavili jubilej

Objavljeno: 02.12.2019

Prigodom Dana grada Osijeka, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pridružila se obilježavanju 5. obljetnice rada Udruge Aktivni umirovljenici Osijek te djelovanja Gradskog dnevnog boravka za umirovljenike. Riječ je o Udruzi koja je okuplja umirovljenike na različitim radionicama, plesnjacima, turnirima u šahu i belotu – pojasnila je glasnogovornica Udruge Jelena Dodig.
-Naša Udruga okuplja one koji imaju želje i vremena usavršiti neke vještine i znanja te pomoći jedni drugima. Imamo svakodnevna druženja u Gradskom dnevnom boravku za umirovljenike, održavamo kreativne radionice, zdravstvene programe, plesne aktivnosti, izlete, putovanja. Imamo šarolik program koji kreiramo i prilagođavamo željama i potrebama naših članova. – kazala je Jelena Dodig.

Među uzvanicima, bio je i Srđan Lukačević iz GISKO-a, jedan od njihovih „učitelja“ informatičkog opismenjavanja, s radionica koje Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira za umirovljenike pod nazivom „Ukorak s vremenom – osnove rada na računalu“.
-Naša je Udruga bila pokretač inicijative za informatičko opismenjavanje za treću dob i jako smo ponosni na to. Termini su uvijek puni i veliki je broj umirovljenika uspio otvoriti svoj prozor u svijet prema rodbini, unucima ili djeci. A imamo i novu mogućnost za međusobnu komunikaciju, informiranje, međusobno poticanje. – istaknula je glasnogovornica Udruge Aktivni umirovljenici.

Čestitku umirovljenicima na svim aktivnostima uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
-Gledajući naše osječke umirovljenice i umirovljenike, dakle sugrađane u najboljim godinama, zapravo nam potpuno nestaje strah od starenja. Jer na bilo kojem događaju, kao i ovom večerašnjem, naši su umirovljenici izuzetno aktivni. Imaju puno energije, radoznalosti… I danas na dar svome gradu organizirali su ovo simbolično druženje kojim potvrđuju kako zajedno kvalitetnije i sadržajnije provode vrijeme, a kada pobjegnu i od djece i od unučadi – odlično se zabavljaju. Sretan rođendan grada svim našim umirovljenicama jer od njih smo naučili kako voljeti svoj grad. –naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Uz proslavu rođendana grada Osijeka, malog jubileja Udruge Aktivni umirovljenici te ovog posebnog doba u godini – adventa, Žana Gamoš uputila je umirovljenicima i najbolje želje.
-Pred nama su dani koji su prije svega obilježeni mirom, zajedništvom, radošću iščekivanja, veseljem i ljubavlju. Vama i svima koje volite, do idućeg rođendana želim puno ljubavi i zdravlja. – poručila je Žana Gamoš.

Skip to content