Advent u samom središtu grada

Objavljeno: 21.11.2017

Konferencijom za medije u prigodno uređenom Esseker centru predstavljen je ovogodišnji Advent, koji se seli iz barokne jezgre grada u samo središte, na čak 5090 m2, što je više no dvostruko veća površina u odnosu na prošlogodišnjih 2000 m2. Program Adventa u Osijeku predstavili su Tajana Rogulja, direktorica tvrtke Mašta d.o.o., Ivan Kristijan Majić, voditelj programa, Dorotea Lazanin Jelenc, voditeljica korporativnih komunikacija Enna Grupe te zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
Na Trgu A. Starčevića bit će postavljeno klizalište od 400 m2 u središtu kojeg će biti „otok“ s klupama i božićnim drvcima do kojeg će se dolaziti mostom iznad leda. Još jedan od noviteta je i velika grijana kupola namijenjena dječjim aktivnostima, gdje će biti organiziran velik broj programa za one najmlađe. Na glavnom trgu i ispred Konkatedrale bit će postavljene dvije pozornice na kojima će se odvijati zabavni programi, a obje će biti i u funkciji Novogodišnjeg programa, u sklopu kojeg će Osječane u 2018. uvesti Zvonko Bogdan i skupina Detour. Tijekom trajanja programa, od 1. do 31. prosinca, Županijska ulica bit će središte gastro i etno ponude, u kojima Osječane i ostale drage goste u 50 božićnih kućica očekuju lokalni specijaliteti, suveniri i domaći proizvodi lokalnih OPG-ova.
Vrijednost ove manifestacije procjenjuje se na 1.250.000,00 kuna, od kojih tvrtka Mašta d.o.o. kao nositelj projekta sudjeluje s minimalno 60% vlastitih sredstava, dok ostalih 40% dolazi od drugih partnera i sponzora.

Skip to content