886 prvašića sjelo u osječke školske klupe

Objavljeno: 09.09.2019

Danas se u osječke škole, ali i u promet, vraća više od 7000 osnovnoškolaca, od kojih je 886 prvašića. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš ispratila je 71 prvašića u školske klupe OŠ Svete Ane te poželjela svim učenicima, učiteljima i roditeljima uspješnu i radosnu novu nastavnu godinu.

– Iskoristite školsku godinu za sklapanje novih prijateljstava, usvajanje znanja, budite ispunjeni kreativnošću, strpljenjem i uvažavanjem – poručila je dogradonačelnica osječkim školarcima te iskoristila priliku da pozove sudionike prometa na oprez pri izlasku na cestu.

Prema riječima ravnateljice Emine Šinka, Osnovna škola Svete Ane zadnjih 5 godina bilježi veliki porast broja učenika, prvenstveno zahvaljujući predanom radu djelatnika škole, ali i osnivaču – Gradu Osijeku koji je prije četiri godine omogućio prenamjenu dijela školskoga hola u dodatne dvije učionice.

– Time je školi omogućen rad u jednoj smjeni – kazala je Šinka te zahvalila Gradu i na omogućavanju zaposlenja većega broja učitelja u produženom boravku, čime se pridonijelo kvalitetnijoj organizaciji rada s djecom.

Osim što se obratila učenicima, osječka dogradonačelnica osvrnula se i na status učitelja koji su – prema njezinim riječima – ,,blago kojeg valja čuvati i društveno ali i financijski adekvatno vrednovati”.

– Treba nam zadovoljan učitelj koji će stvoriti nove generacije uspješnih ljudi, vodećih stručnjaka na svim područjima djelovanja. Krajnji je trenutak da se učiteljima pošalje poruka kako su važni te da bez ikakvih odgoda zaslužuju traženo povećanje plaća – zaključila je Gamoš.

Skip to content