8. međunarodna izložba slika i rukotvorina

Objavljeno: 13.12.2019

U prostorima Udruge umirovljenika HPT Osijek otvorena je 8. međunarodna izložba slika i rukotvorina. Riječ je izložbi djela nastalih vrijednim djelovanjem članova te Udruge i njihovih prijatelja iz Subotice, a otvorenju izložbe nazočili su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.

Prostore Udruge, smještene u najstarijoj Hrvatskoj pošti, otvorene davne 1774. godine, na uglu Kuhačeve i Markovićeve ulice – tako prigodno krase slike, adventski vijenci i aranžmani, nastali iz čiste ljubavi. Prema riječima predsjednika Udruga umirovljenika HPT Osijek Božidara Buhina, tradicionalna je to izložba.
-Osim naših članova, ovdje su izloženi i radovi naših prijatelja iz Subotice koji, nažalost, nisu danas mogli doći. Riječ je o tematskoj izložbi, a osim ove božićne, organiziramo i prigodnu uskrsnu. Članovi naše Udruge rade s velikom željom i voljom pa onda rado i otvaramo vrata zainteresiranima kako bi vidjeli što to naši članovi rade. – kazao je predsjednik Udruge Božidar Buhin.

Udruga umirovljenika HPT Osijek djeluje već 25 godina i okuplja oko 260 članova koji surađuju s Osijeku prijateljskim gradovima Pečuhom, Tuzlom i Suboticom. Uime gradonačelnika Ivana Vrkića te prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Drage Šerića, riječi zahvale članovima Udruge, uputio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
-Vjerujem da većina od vas, tijekom svog radnog vijeka, nije slikala niti se bavila stvaranjem rukotvorina, a možda tada niste ni znali koliko ste talentirani… Drago mi je što ste u ovom novom životnom dobu otkrili dar za koji možda ranije i niste znali da imate, a danas vas to ispunjava srećom i zadovoljstvom. Posebno vam zahvaljujem, što kroz suradnju s drugim udrugama i gradovima-prijateljima doprinosite pozitivnoj priči i svemu onome što i mi u Gradu Osijeku činimo. – rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota te svim umjetnicima iz Udruge umirovljenika HPT Osijek, njihovim obiteljima, kao i njima prijateljskim udrugama poželio radošću ispunjene blagdane te zdravlja, ljubavi i mira u godini koja je pred nama.

Skip to content