70. rođendan NK Osijeka

Objavljeno: 27.02.2017

U sklopu prigodne svečanosti kojom je NK Osijek danas proslavio svoj 70. rođendan, Grad Osijek i uprava Kluba potpisali su Protokol o primitku Pisma namjere za realizaciju Trening-kampa i stadiona Nogometne škole NK Osijek na području Rekreativne zone Pampas u Osijeku.

“Pismo namjere izraz je volje investitora u pogledu izgradnje infrastrukture koja se u naravi sastoji od 9 nogometnih igrališta, stadiona s natkrivenim gledalištem kapaciteta 3000 sjedećih mjesta te objekata s pratećim sadržajima na području Rekreativne zone Pampas. Navedeno će potpisnice Protokola ugovoriti kroz naknadno utvrđen model, sukladan pozitivnim zakonskim propisima Republike. Ovaj Protokol izražava dobru volju potpisnika u pogledu pronalaska rješenja što će zadovoljiti potrebe NK Osijeka glede stvaranje prikladnih uvjeta za sportski razvoj mladih na području Osijeka i okolice.”

Nakon što je Grad donio sve potrebne odluke za preuzimanje kluba od strane sadašnjih vlasnika i ulagača, politika se povukla iz sporta čime su stvoreni uvjeti za buduća ulaganja, među kojima je i nogometni kamp – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić. Uz predsjednika Uprave NK Osijeka Ivana Meštrovića i većinskog vlasnika Kluba Lorinca Meszarosa, koji su najavili buduće poteze u osnaživanju i razvoju Kluba, čestitke prigodom njegova 70. rođendana uputili su i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i nekadašnji igrač NK Osijeka Davor Šuker, obećavši maksimalnu potporu HNS-a i spremnost izdvajanja namjenskih sredstava za razvojne projekte Kluba.

Čestitkama se pridružio i mađarski premijer Viktor Orban u pismu, kojeg je pročitao mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Jozsef Magyar.

Skip to content