7. dodjela Nagrade Johann Kohlhofer

Objavljeno: 22.03.2019

Zaklada Slagalica dodijelila je jučer u Hotelu Osijek sedmu po redu Nagradu „Johann Kohlhoffer“ za filantropa godine Slavonije i Baranje. Zaklada dodjeljuje Nagradu tvrtkama i obrtima koji su tijekom 2018. poduprli neprofitne akcije ili organizacije od općeg interesa na području Slavonije i Baranje. Tom prigodom upraviteljica Zaklade Branka Kaselj istaknula je kako im je želja doprinijeti tome, da zajednica u kojoj živimo bude privlačnija, sigurnija i zdravija: –Snažna zajednica stvorit će snažno društvo, a takvu sliku naše države želimo vidjeti – kazala je Kaselj.

Ove godine nominirano je šest poslovnih subjekata, a dobitnici Nagrade za filantropa godine su tvrtka A-Anticus iz Zagreba i obrt ARBO iz Bilja. Nagrade su uručili osječki dogradonačelnik Boris Piližota, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator, Darko Knežević, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Osječko-baranjske županije te Želimir Zadravec, predstavnik prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji tvrtke. Čestitavši dobitnicima nagrade, Piližota je naglasio kako su nagrađene tvrtke pravi primjer koji bi trebali slijediti i drugi te pozvao i ostale poslovne subjekte da u budućnosti slijede ove iznimne primjere filantropije.

Zaklada Nagradu dodjeljuje od 2012. godine, a njezina je svrha javno istaći tvrtke koje vlastitim resursima postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u području društveno odgovornog poslovanja.

Skip to content