5. Hrvatski epidemiološki kongres u Osijeku okupio epidemiologe iz Hrvatske i Europe

Objavljeno: 19.05.2023

,,Kontinuitet, izazovi i budućnost epidemiološke struke“ naziv je 5. Hrvatskog epidemiološkog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem, koji se u Osijeku održava od 18. do 21. svibnja 2023., a u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

– Teme su vrlo šarolike jer je epidemiološka struka koncipirana tako da pokriva širok spektar tema. Jedna od tema je svakako i COVID-19. Razgovaramo i o zdravstvenoj ekologiji, a bit će tu i zanimljivih okruglih stolova na temu HACCP-a i slično. Od međunarodnih predavača ističem stručnjake iz Italije, Slovenije i BiH – rekao je Miroslav Venus, predsjednik Epidemiološkog društva Hrvatske liječničke komore.

– Počašćeni smo što je Osijek domaćin kongresa. Grad Osijek ima izvrsnu suradnju s NZZJZ Osječko-baranjske županije s ciljem unaprjeđenja zdravlja naših građana, a svakako smo svjesni i neprocjenjive uloge epidemiologa u vrijeme pandemije – poručila je Jasenaka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka

– Drago mi je da se jedan ovako značajan stručni kongres održava u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a iskoristit ću ovu priliku da nakon tri godine pandemije te nakon što je i službeno proglašen njen kraj zahvalim epidemiolozima i drugim stručnjacima koji su dali obol u zaštiti stanovnika Osječko-baranjske županije od koronavirusa – kazao je Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Četverodnevni program Kongresa namijenjen je epidemiolozima i znanstvenicima, ali i stručnjacima drugih specijalnosti kako medicinske tako i nemedicinske struke, a očekuje se više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Bogat program, uz već spomenutu temu COVID-19, donosi i teme prevencije bolesti i unaprjeđenja zdravlja, cijepljenja, epidemije zaraznih i nezaraznih bolesti, izazova novih bolesti i bolesti koje se vraćaju te temu okoliša i zdravlja s naglaskom na epidemiološka istraživanja i metode.

Skip to content