Počela 12. Kulendayz konferencija

Objavljeno: 04.09.2021

U Osijeku se od 4. do 9. rujna 2021. održava IT konferencija Kulendayz koja okuplja informatičare iz cijele Hrvatske, ali i svijeta. Ova konferencija je posebna zbog svog opuštenog stila i poznatih predavača, a veliki naglasak stavlja na komunikaciju i suradnju cijelog IT sektora.

Program se sastoji od preko pedeset predavanja i deset cjelodnevnih treninga iz raznih tehnologija i dizajna uz poseban program iz upravljanja projektima, a tu je i program namijenjen djeci školskog uzrasta- KulenDayz Kidz kako bi se najmlađi zainteresirali i uključili u svijet informatike. Konferencija se održava u prostoru Stare Pekare i Akademije za umjetnost, etno hotelu u Kopačevu i eko centru Zlatna Greda.

Važnost Kulendayza već godinama prepoznaje i Grad Osijek što je posebice istaknuo Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika.

– Konferencija Kulendayz jedan je od brendova grada Osijeka kojim se ponosimo i zato zahvaljujem organizatorima. Ova konferencija spaja naš IT sektor i gastronomiju. IT sektor pokazao se kao jedan od glavnih zamašnjaka osječkog gospodarstva, ali i svekolikog razvoja grada jer plaće u IT sektoru podižu standard. Druga lijepa stvar je naša gastronomija i kultura jer dolaze gosti iz različitih zemalja svijeta koji će kušati sve što ovdje nudimo. Vjerujem da će to doprinijeti njihovom povratku u Osijek – poručio je Vulin.

Sudionike je pozdravio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je pohvalio napore organizatora u pripremi konferencije

– KulenDayz je u proteklih dvanaest godina zaista postao brend grada Osijeka, a drago mi je da je unatoč pandemiji koronavirusa zadržao svoj status i ponovno privukao velik broj sudionika, njih čak 400 iz 16 zemalja svijeta. Organizatori su mislili i na najmlađe za koje je osmišljeno puno radionica, a vidljivo je da su nove generacije znatno naprednije kad je u pitanju informatička pismenost – kazao je Lukić.

Skip to content