300 humanitarnih prehrambenih paketa za građane u potrebi

Objavljeno: 29.04.2022

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) povodom mjeseca ramazana, a u suradnji s Podravkom, donirala je u petak 300 prehrambenih paketa za potrebite građane Osijeka.

Na donaciji je u ime Grada Osijeka zahvalila zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, ističući kako je riječ o lijepoj gesti koja otvara put k novoj suradnji između Osijeka, Hrvatske i Turske.

– Želimo čestitati i zaželjeti sretan Ramazanski bajram svima, našim gostima, a posebno našim sugrađanima islamske vjeroispovijesti. Neka ga provedu u miru, blagostanju i veselju – poručila je zamjenica Crnković.

Pakete je u ime TIKA-e predala Sedef Bulut, koordinatorica atašea programsko koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju koja je istaknula kako je za Hrvatsku pripremljeno ukupno 1800 paketa ili 36 tona hrane.

– Nakon Osijeka idemo u Vukovar s istom količinom paketa. Drago mi je da sam u Osijeku gdje su nas srdačno primili. Inače, TIKA ima 63 ureda širom svijeta pa i u Zagrebu, a djeluje kao institucija koja projektima pomaže u svim segmentima života – rekla je Bulut.

Grad Osijek pakete će usmjeriti prema obiteljima slabijeg imovinskog statusa koji koriste prava i pomoći u sustavu socijalne skrbi, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest. Paketi su tržišne vrijednosti od 346,93 kuna i sadrže 33 najosnovnijih artikala za svako kućanstvo. Artikli imaju i halal certifikat pa su prikladni za konzumaciju i vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Martina Hećimović, ravnateljica osječkog Crvenog križa, rekla je kako će djelatnici i volonteri Crvenog križa u sljedeća dva tjedna na kućne adrese korisnika socijalnog programa dostaviti pakete.

Skip to content