3. prosinca – Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Objavljeno: 03.12.2020

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se s osnovnim ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom.

U cilju unapređenja, zaštite, promicanja i osiguravanja punog i ravnopravnog uživanja svih ljudskih prava i temeljnih sloboda osoba s invaliditetom, stvaranja uvjeta za djelotvorno rješavanje problema kao i osiguravanja punog i aktivnog sudjelovanja u životu zajednice, Grad Osijek skrbi o potrebama osoba s invaliditetom kroz poboljšanje kvalitete života te promicanje i zaštitu prava i dostojanstva osoba s invaliditetom kao i o podizanju svijesti o posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini.

Grad Osijek u studenom 2020. izdao je Vodič za umirovljenike i Vodič za osobe s invaliditetom koji pružaju informacije o socijalnim uslugama, podršci i pomoći u vrijeme epidemije bolesti Covid-19. Vodiči obrađuju niz tema, od savjeta psihologa do informacija o stanju u domovima za starije i nemoćne u Osijeku ali i o aktivnostima Crvenog križa te udruga osoba s invaliditetom.

Skip to content