26. godišnjica tragične pogibije hrvatskih branitelja u Dalju

Objavljeno: 01.08.2017

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svojih najdražih i ove su se, 26. godinu zaredom, prisjetili članovi obitelji dvadesetorice policajaca Policijske postaje Dalj, petnaestorice pripadnika ZNG-a i četvorice pripadnika Civilne zaštite, stradalih braneći PU Dalj do posljednjeg trenutka 1. kolovoza 1991.

Počast su im odala i izaslanstva Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Općine Erdut, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i mnogi drugi.

U ime Grada Osijeka u svečanostima obilježavanja sudjelovao je i gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s predsjednikom Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge.

Svemu je prethodio mimohod zastava kojim se, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Osječko-baranjske županije, također obilježava tragična pogibije hrvatskih branitelja u Dalju. Pridružili su im se predstavnici svih članica ZUHBDRP RH kao i lokalnih udruga, zajedno s predstavnicima lokalnih vlasti.

Jasenka Mađarević

Skip to content