Danas i službeno počinje 22. „Pannonian Challenge“

Objavljeno: 12.08.2021

Nakon službenog početka u srijedu, kada je u skateparku održan otvoreni trening, a kasnije navečer i glazbeni program u dvorištu Stare pekare, za koji su bili zaduženi DJ-evi Flegma i Umbo, natjecanjem u disciplini Inline danas započinje sportski dio 22. izdanja Pannonian Challengea, festivala ekstremnih sportova koji godinama slovi kao najveći i najzabavniji tog tipa u ovom dijelu Europe.

„Konstantno ponavljam da grad Osijek mora imati mentalitet pobjednika, a Pannonian Challenge svojim djelovanjem tijekom 22 godine pokazuje upravo takav mentalitet. Dokaz tome je i lanjska organizacija, kada su mnogi događaji diljem svijeta otkazani, Pannonian je održan, i to je ono što me raduje, kao i činjenica da je ove godine fokus na publici. Siguran sam da će se naši sugrađani odazvati unatoč epidemiji, jer 22 godine neuništivog karaktera jako je dobra pozivnica“, rekao je tijekom jučerašnje najave ovogodišnjeg Pannoiana osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Radić je također naglasio da ekstremno ne znači i neodgovorno te da će se sve provoditi sukladno važećim epidemiološkim mjerama.

Prema riječima direktora Pannoniana Jurice Baraća ovaj Pannonian neće biti ništa siromašniji u odnosu prema 2019. godini, kada je održan najbolji Pannonian do sada.

„Bit će gotovo 200 sportaša iz više od 20 zemalja, imamo prošlogodišnje pobjednike u BMX-u i skateu, imamo najboljeg rolera na svijetu Joea Atkinsona kao i puno drugih genijalnih sportaša koji su „nabrijaniji“ nego ikad dosad, pogotovo zbog odlaska na Olimpijske igre. Imamo i lokalne mlade nade kao što je Maksim Getoš, za kojeg vjerujem da će za nekoliko godina zablistati na tim istim igrama. Za razliku od prošle godine, ove imamo i glazbeni program na fenomenalnoj lokaciji u dvorištu Stare pekare, najavio je Barać.

Skip to content