2,2 mil. kuna više za sport u 2018.

Objavljeno: 01.03.2018

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Zajednice Ante Vučemilović Šimunović.
Program javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka za 2018. iznosi 35.921.000,00 kn i sastoji se od 2 programske cjeline:
Programski sadržaj „A“, za koji se sredstva krajnjim korisnicima sukladno zakonskim odredbama distribuiraju putem Zajednice sportova iznosi 15.812.000,00 kn, (ili 44,02 % ukupnog programa športa)
Zajednica je sklopila 54 ugovora sa sportskim klubovima i savezima koje je danas svečano uručio gradonačelnik Ivan Vrkić.
Programski sadržaj „B“, odnosno sredstva kojima izravno raspolaže Grad iznose 20.109.000,00 kn (ili 55,98 % ukupnog programa športa), a namijenjena su zajedničkim programima kao i gospodarenju, izgradnji, rekonstrukciji i opremanju sportskih građevina u vlasništvu Grada Osijeka
Podsjećamo kako Grad nastavlja i s organiziranim prijevozom mlađih dobnih kategorija i svih sportaša osoba sa invaliditetom na službena sportska natjecanja za što je ove godine planirano 1.500.000,00 kn.
Uočen je nedostatak ponuđenih sportskih aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika, što se posebno odnosi na ljetne mjesece. Stoga će Školski športski savez grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga organizirati ljetne školske sportske kampove, kao novost koja će polučiti višestruko pozitivne učinke.
Programom javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka za 2018. osigurava se nastavak pozitivnih procesa u svim sastavnicama osječkog sporta, što je omogućeno stabiliziranjem gradskog proračuna, ali i dosljednom primjenom Zakona o sportu, pravilnika, kriterija i ostalih akata koji utvrđuju način raspodjele financijskih sredstava i ostalih prava koja se ostvaruju ovim programom.

Skip to content