Predsjednica Republike na Osječkom ljetu kulture

Objavljeno: 06.07.2019

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj današnji posjet Osijeku započela je obilaskom tvrtke Osječka pivovara. Tom prigodom Predsjednica je imala priliku pobliže se upoznati s bogatom tradicijom osječkog pivarstva koja seže u 1664. godinu, kada je upravo na ovom prostoru proizvedeno prvo hrvatsko pivo.

Nakon Osječke pivovare Predsjednica je obišla Saponiju, modernu deterdžentsko-toaletnu industriju koja je u proteklih 125 godina postala sinonim za kvalitetu. Saponijini vrhunski brendovi poput: Faksa helizim, Ornela, Likvija, Tipsa, Arfa, Kalodonta – već desetljećima su udomaćeni u mnogim kućanstvima Hrvatske i inozemstva pa tako i u Predsjedničinom.

Predsjednica Republike obišla je i tvrtku Žito, vodećeg proizvođača hrane u Slavoniji, odnosno tvrtkin pogon za proizvodnju pršuta – Prosciutto Pannonico u čepinskoj Prstenovoj ulici, gdje se upoznala s najsuvremenijim tehnološkim procesom proizvodnje vrhunskih pršuta na ovim prostorima.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potom je u društvu župana osječko-baranjskoga Ivana Anušića, zamjenice gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš i drugih visokih uzvanika – odlučila svojom nazočnošću uveličati Osječko ljeto kulture, najveću kulturnu manifestaciju u istočnoj Hrvatskoj koja se već 19 godina održava zahvaljujući organizacijskim i produkcijskim naporima Grada Osijeka.

Predsjednicu je pred Arheološkim muzejom dočekala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš s buketom ruža i hortenzija, nakon čega su se zaputile u Atrij na koncert zborske glazbe „RI&OS pop-rock Unplugged“.

Skip to content