200 izlagača na 24. Osječkom jesenskom sajmu

Objavljeno: 01.10.2021

Oko 200 izlagača iz Hrvatske i Mađarske stiglo je u Osijek na 24. Osječki jesenski sajam. Na oko 5000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora na Pampasu, od petka do nedjelje predstavit će se izlagači s područja prehrambene i poljoprivredne industrije, ali i one tvrtke koje se bave vodom, tlom, energijom, stanovanjem i drugim područjima.

Sajam je danas svečano otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek ističući kako su poljoprivredni proizvođači okosnica gospodarstva Osječko-baranjske županije.

–  24 godine nisu malo i posebna nam je čast biti pokrovitelji ovoga sajma. Ministarstvo poljoprivrede, kroz program ruralnog razvoja i ostale mjere poljoprivredne politike, do sada je na području ove županije alociralo nešto više 600 milijardi kuna, a nešto više od 2,5 milijarde  ugovoreno je za mnoge projekte poljoprivrednih proizvođača i poduzetnika. U razdoblju pred nama očekuje nas gotovo 5 milijardi eura iz fondova EU, i upravo u tom kontekstu želimo i dalje jačati ovo područje, a vjerujem da će Osječko-baranjska županija biti predvodnica u korištenju tih sredstava – poručio je Tušek.

– Osijek je kao sajamski grad svjestan važnosti susreta poduzetnika i gospodarstvenika. Zato u suradnji s Osječko-baranjskom županijom gradimo novo mjesto sajmovanja u Osijeku, kakvoga nema nigdje u Hrvatskoj, a riječ je o Gospodarskom centru. To pokazuje koliko smo fokusirani na sajmovanje i razvoj gospodarstva te koliko želimo Osijek razvijati kao gospodarsko središte ne samo Slavonije i Baranje nego i šire – kazao je Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika.

Na Gospodarski centar osvrnuo se i zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić, koji je podsjetio kako je izgradnja započela u lipnju te najavio kako se završetak prve faze njegove izgradnje očekuje kroz narednih 18 mjeseci. Dodao je i kako su žensko poduzetništvo i poduzetništvo branitelja dijelovi sajma koje financira Osječko-baranjska županija.

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović rekao je kako ukupan sadržaj i aktivnosti koji će se odvijati kroz tri dana sajamske priredbe neupitno svjedoče njezinom značaju, te potrebi i opravdanosti njegovanja sajamske tradicije.

A priredbu ove godine čine tematske cjeline i poslovni događaji, i to izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništva, nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, te grupna izložba mađarskih gospodarstvenika i bilateralni susreti mađarskih i hrvatskih gospodarstvenika.

U sklopu programa održat će se i već tradicionalna manifestacija Dani meda u Hrvatskoj koja će promovirati pčelinje proizvode kroz degustaciju, prodaju, stručno savjetovanje i edukativne aktivnosti, te u okviru koje se održava 26. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda.

Osječki jesenski sajam organizira Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Županijskom komorom Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Ulazak je kao i prethodnih godina slobodan, no ove godine u unutarnjim prostorima – uz Covid potvrdu. Radno vrijeme za posjetitelje je od 10:00 do 19:00 sati.

Skip to content