20. Regata Osijek-Aljmaš

Objavljeno: 20.06.2020

Regata Osijek-Aljmaš jedna je od onih čiji će sudionici svaki puta reći: „To se ne propušta“. Tako je bilo i ove godine, a 20. jubilarna regata okupila oko 230 sudionika koji su sa 70-ak plovila iz osječke Zimske luke krenuli prema Aljmašu.

Uz organizatore, članove Motonautičkog kluba Drava u Regati su sudjelovali i članovi drugih osječkih motonautičkih klubova, a prema riječima predsjednika Motonautičkog kluba Drava Osijek Zlatka Tota, epidemiološka situacija malo je promijenila planove.
– Priča je započela 2000. godine s idejom da na Dravi održimo komemoraciju za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Ove je godine zbog korone ispalo drukčije nego smo zamislili jer je ova 20. Regata trebala biti priča koja bi se pamtila, ali se nadamo da ćemo iduće godine to nadoknaditi. Uvijek imamo 80-90 plovila, ove godine ih je 10-ak manje, no odaziv je dobar i u Regati sudjeluju svi motonautički klubovi s područja Osijeka, znači Neptun, Retfala, Drava i Donji grad. Vozimo se otprilike dva sata, brzinom od nekih 10-ak kilometara na sat i to je prekrasno putovanje, a svi sudionici su uvijek oduševljeni. – rekao je predsjednik MNK Drava Zlatko Tot.

Ugodnu plovidbu kroz 20-ak riječnih kilometra, sudionicima jubilarne 20. Regate poželio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji se zajedno s ostalim motonautičarima uputio prema ušću Drave u Dunav gdje je polaganjem cvijeća odana počast poginulima u Domovinskom ratu.
-Ovo je lijepa tradicija koja sjedinjuje zahvalnost i poštovanje prema onima koji su dali svoje živote u obrani Osijeka i Hrvatske s jednim od najvažnijih simbola grada, rijekom Dravom. Veliki je broj naših sugrađana došao podržati ovu tradiciju, bilo s dravske vode s nekog od plovila ili s obale odakle mahnu sudionicima i požele nam „dobru vodu“. Hvala svima koji su dio Regate Osijek-Aljmaš i vjerujem da će i u godinama koje su pred nama i dalje uspješno okupljati naše sugrađane, ljude dobre volje i njihove prijatelje. – poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Skip to content