19. županijska konferencija „Živjeti zdravo“

Objavljeno: 15.05.2018

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s 21 županijskim zavodom za javno zdravstvo. Aktivnosti projekta utemeljene su na Nacionalnom programu „Živjeti zdravo“ i usmjerene na poboljšanje zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici informiranjem, edukacijom i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života: promicanju tjelesnog (pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti, smanjenju prekomjerne tjelesne mase, prevenciji debljine), spolnog/reproduktivnog i mentalnog zdravlja te smanjenju pobola od kroničnih nezaraznih bolesti. Kako je jedna od komponenti ovoga programa zdravlje i tjelesna aktivnost, kroz ovaj projekt osigurana su sredstava za uređenje hodačke staza i parka na području grada Osijeka, za koje je moguće sufinanciranje po 80.000 kuna.
Aktivnosti projekta na području Grada Osijeka započele su ovog vikenda u Perivoju kralja Tomislava (Drvengrad) javnozdravstvenom akcijom „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“, a završavaju ovom Konferencijom.
Potporu projektu na otvorenju Konferencije iskazali su gradonačelnik Ivan Vrkić kao i župan Ivan Anušić. Projekt je predstavila njegova voditeljica doc.dr.sc. Sanja Musić Milanović, dr.med, ujedno istaknuvši kako je upravo u Osijeku naišla na najjaču potporu projektu, a kratko predavanje održala je i Biljana Borzan , zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane. Konferencija je završila primjerima dobre prakse s područja OBŽ.

Skip to content