Rekordan broj natjecatelja na 18. Osječkom Ferivi polumaratonu

Objavljeno: 05.04.2022

Osječki Ferivi polumaraton, najveća i naposjećenija utrka na području Slavonije i Baranje, održat će se u subotu, 9. travnja po 18. uzastopni put. Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, ove godine očekuje se rekordan broj natjecatelja jer se do sada prijavilo već 1200 polumaratonaca iz 10 različitih zemalja, te 300 natjecatelja za revijalnu utrku građana.

Ovogodišnja utrka bit će duga 21,1 km, a trčat će se djelomično izmijenjenom rutom jer će se zbog radova na Pješačkom mostu utrka odvijati preko cestovnog mosta.

Uz polumaraton organizira se i utrka za građane „Jel’ trčiš, lega?“ na pet kilometara, zatim utrke muških, ženskih i mješovitih štafeta 3 x 7 kilometara te dječje utrke u duljinama od 300 metara do jednog kilometra. Start utrke građana i štafetne utrke bit će od 10.00 sati na Trgu Ante Starčevića, dok će dječje utrke startati od 17.00 sati na šetnici Gornjodravske obale, zapadno od zimske luke.

– Osječki Ferivi polumaraton nije samo sportski događaj nego spoj sporta, zabave, kulture i turizma koji doprinosi brendiranju grada Osijeka. Drago mi je da je prijavljen veliki broj natjecatelja iz različitih zemalja. Bogatstvo ovog polumaratona je što ne trče samo profesionalci nego i rekreativci, a još veće što trče i djeca. Nastavit ćemo ga i dalje podržavati – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić i dodao kako Grad brine o svojim sportašima, rekreativcima i sportskim sadržajima.

– Ove godine kupat ćemo se u pravom olimpijskom bazenu na Copacabani, uvodimo stipendije za sportaše pete i šeste kategorije, činimo sve ne bismo li sport u Osijeku podigli na jednu višu razinu, od biciklističkih staza, električnih bicikala i svega onoga što ide u ovu domenu – dodao je gradonačelnik.

– Pandemija nam konačno dopušta da se okupimo u većem broju i nastavimo se družiti na otvorenom, uz trčanje, bicikliranje, šetnju i druge sportove. Pozivam građane da se odazovu utrci jer nam današnji način života donosi puno sjedenja i korištenja automobila ili javnog prijevoza, pa se i stoga trebamo baviti sportom. Siguran sam da će svi koji prvi puta otrče utrku već iduće godine s nestrpljenjem čekati Osječki Ferivi polumaraton – rekao je župan Ivan Anušić.

Organizator događaja je Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka, a pokrovitelji su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Grada Osijeka i Hrvatski crveni križ.

Skip to content