15. izdanje regionalne IT konferencije KulenDayz od 1. do 3. rujna

Objavljeno: 25.08.2023

Jubilarno, 15. izdanje regionalne IT konferencije KulenDayz održat će se od 1. do 3. rujna na lokacijama Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Akademije za umjetnost i kulturu, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Ovogodišnja konferencija donosi bogat program koji pokriva napredno programiranje, baze podataka, IT Pro, web-tehnologiju, dizajn, projekt menadžment, razvoj igara i mnoge druge teme. Sudjelovat će oko tisuću sudionika iz 12 europskih zemalja i Amerike, a bit će izloženo više od 80 predavanja.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin podsjetio je da će se do kraja godine u Osijeku izgraditi potpuno funkcionalna zgrada u IT parku, gdje bi već sljedeća konferencija mogla biti održana jednim svojim dijelom, a Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, izrazila je uvjerenje da se umjetnost i kultura mogu implementirati u sve sadržaje koje ova konferencija nudi.

Bernardin Katić, direktor KulenDayza (KD), istaknuo je kako je riječ o konferenciji koja je rezultat ljubavi i rada velikog tima volontera koji žele informatička znanja pružiti što većem broju ljudi.

-To je ono što je prepoznato i zbog čega je KD sve ove godine narastao na ovako velike brojke i ovako veliki odaziv iz cijele Europe i Amerike. Ovamo se dolazi vidjeti što se to novo događa u informatici, što se novo događa u svijetu znanosti, a dolaze oni koji žele s nama provesti jedno vrijeme uz znanost, ali i u prirodi, s obzirom na to da imamo i poseban dan gdje se obilazi Kopački rit – poručio je Katić.

Također je najavio da ovogodišnji KD prvi put organizira poseban track, pod nazivom “Tech 101 Powered by Infobip” kojem je ideja da predavanja budu level 100, odnosno da bude lako pratiti svima koji ulaze u IT svijet, studentima i svim ostalim sudionicima konferencije.

Konferencija sadrži i program KulenDayz Kids namijenjen i posebno osmišljen za mlade tech nade u dobi od 7 do 15 godina koji će kroz razne igre upoznati svijet robotike i programiranja.
Suorganizator 15. KulenDayza je i Udruga Osijek Software City, čiji je predsjednik Mihael Tomić posebno naglasio da će na konferenciji biti lijep broj domaćih predavača koji nisu tu samo jer su domaći već su prošli iste filtre kao i svi ostali predavači i mogu se mjeriti s vanjskim stručnjacima.

Skip to content