110 izvrsnih učenika – sreća i ponos Grada Osijeka

Objavljeno: 08.07.2019

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš primila je najbolje maturante generacije 2018./2019., koji imaju prebivalište na području Osijeka, a kojima je Grad dodijelio nagradu za izvrsnost. U ovoj godini, u proračunu Grada Osijeka za tu je namjenu osigurano 110.000 kuna, a 18 srednjih škola odabralo je svoje najbolje maturante te je tako 110 učenika dobilo jednokratnu stipendiju u pojedinačnom iznosu od tisuću kuna. Uime gradonačelnika Ivana Vrkića, najboljim maturantima na uspjehu je čestitala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš dodajući da su izvrsni učenici, najbolji u onom što rade, sreća i ponos našega grada.
-Grad Osijek nagrađuje izvrsnost, kako u osnovnim školama, tako u posljednjih nekoliko godina nagrađujemo i najbolje maturante. Kada vidimo ovako veliki broj izvrsnih Osječanki i Osječana – onda znamo da naš grad ima svjetlu, kvalitetnu i natprosječnu budućnost. – istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Zadovoljstvo ostvarenim izvrsnim rezultatima i dobivenom nagradom potvrdili su i sami maturanti. Ivana Kiš, učenica Obrtničke škole Osijek, smjera frizer, kazala je kako joj se to zanimanje oduvijek sviđa te kako se trudila, učila, obavljala praksu i kako će novčanu nagradu utrošiti na pribor i opremu.
Stipendija će dobro doći i maturanticama Glazbene škole Franje Kuhača:
-Nadam se da ću upisati Glazbenu školu u Zagrebu, smjer dirigiranje. To je najzahtjevniji smjer na Muzičkoj akademiji i bit ću jako sretna ako uspijem, a stipendija će dobro doći, pogotovo za prijamni ispit – kazala je Vanesa Kovačević.
-Želim upisati teoriju glazbe na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Još čekam rezultate i drago mi je što je škola prepoznala moj rad kroz ove četiri godine – rekla je Andrea Berk.

– Najbolji je osjećaj kada slobodno kročite kroz život punim plućima i kada bez straha iščekujete svaki izazov i avanturu, a kada ste natprosječni u svojoj struci, zanimanju i znanju, onda je taj put puno sigurniji i jednostavniji. – poručila je svim izvrsnim učenicima Žana Gamoš.
Inače, Grad Osijek jednokratne stipendije najboljim maturantima srednjih škola s prebivalištem na području Osijeka dodjeljuje od 2015. godine.

Skip to content