100.000 eura za obnovu šest ulica na Jugu 2

Objavljeno: 21.05.2023

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obišao je u subotu završene radove na obnovi kolnika u šest ulica na Jugu 2 te tom prilikom izrazio zadovoljstvo što će ulice u novom ruhu dočekati dan ove gradske četvrti koji se obilježava 30. svibnja. Riječ je o Motovunskoj, Lovranskoj, Humskoj, Rovinjskoj, Piranskoj i Pulskoj ulici, za čiju je obnovu iz gradskog proračuna izdvojeno oko 100.000 eura.

– Prije radova ovdje je bila betonska podloga, sada je asfalt, a zamijenjeni su i kanalizacijski poklopci te je napravljeno parkiralište. Prošle godine na Jugu 2 smo obnovili osam ulica u vrijednosti 235.000 eura. Također smo od isušivanja spasili bajer, jedan od simbola Juga 2 i Grada Osijeka, a nadam se da bi već ove godine za 30. svibnja mogli predstaviti i idejno rješenje bajera kao sportsko-rekreacijskog kompleksa – izjavio je gradonačelnik Ivan Radić na konferenciji za medije koja je održana u Motovunskoj ulici.

Igor Pandžić, predsjednik GČ Jug 2 i direktor gradske tvrtke Unikom koja je izvela radove u ovim ulicama, pojasnio je da je skinut dotrajali betonski sloj te potom stavljen novi sloj asfalta, kao i 20 kanalizacijskih poklopaca, u dužini od 700 metara.

– Sve ceste na Jugu 2 sada su asfaltirane, ostao je još jedan mali koji ćemo odraditi. Zahvaljujem gradonačelniku na potpori jer gradska četvrt ovo ne bi mogla sama financirati. Nadalje nam je najbitnija obnova drugih dotrajalih ulica, a trenutačno se pripremo za proslavu dana gradske četvrti koja će trajati pet dana. Pripremili smo koncert Opće opasnosti i tamburaša, popularnu utrku Krug za Jug, kao i teniski i nogometni turnir, a u obilježavanje su se uključile sve udruge s ovoga područja.

Zadovoljstvo radovima izrazila je i stanovnica Motovunske ulice Ivana Zdravčević, koja je zahvalila gradonačelniku Radiću i poručila kako se djeca sada mogu slobodno rolati i voziti bicikle bez straha da će negdje zapeti i ozlijediti se.

Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Juga 2 u 2023. godini osigurano je oko 78.000 eura, podjednako kao i prošle godine, odnosno 10 posto više u odnosu na 2021. godinu.

Skip to content