10. međunarodni kongres „Flour-bread ’19.“ u Osijeku

Objavljeno: 12.06.2019

Osijek je domaćin 10. međunarodnog kongresa „Flour-bread ’19.“ i 12. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna „Brašno-kruh ’19.“ koji se održava od 11.-14. lipnja. Cilj je događanja prezentirati najnovija dostignuća u znanosti i tehnologiji žitarica te razmijeniti pozitivna iskustva, a sve sudionike i goste na otvorenju jubilarnog međunarodnog kongresa pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

-Tema je konferencije proizvodnja hrane i sve što utječe na nju, a nama je to uvijek zanimljiva i važna tema, posebice u kontekstu Slavonije kao hrvatske žitnice. Bit će ovdje prilike poslušati i sve vezano uz nacionalnu strategiju sprječavanja stvaranja otpada od hrane, ali i upoznati nove alate koji će omogućiti jednostavnije doniranje hrane onima kojima je to najpotrebitije. – naglasio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota posebno izdvojivši i projekt započet prije dvije godine:
-Riječ je o projektu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i osječke tvrtke Kras, a vezano uz razvoj inovativnog proizvoda – niskoenergetske sušare kojoj će tržište biti cijeli svijet. Imat će široku primjenu – od ugostiteljstva i hotelijerstva pa do prehrambene industrije i možemo zaista biti ponosni što imamo u Osijeku inovativne proizvode i još važnije – ljude koji ih stvaraju. – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Sudionicima Kongresa Piližota je poželio dobrodošlicu u Grad na Dravi, spomenuvši prigodno i kako gosti Osijeka često ističu da smo srdačni domaćini zbog čega se dobro osjećaju kod nas, no i da nakon što probaju hranu, potvrđuju da stvarno jesmo dobri domaćini, ali da nam je hrana još bolja.
-Posebno nam je drago što su organizatori doveli Kongres u Osijek i što imamo prigodu biti domaćini stručnjacima koji će razmijeniti svoja pozitivna iskustva vezana uz hranu. Ovaj kongres, kao i mnogi drugi koji se održavaju u Osijeku, ide u prilog rastu broja kongresa što znači da se Osijek razvija i u smjeru kongresnog turizma što nam je iznimno drago. – poručio je Piližota.

Skip to content