10. hrvatski Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Objavljeno: 23.01.2017

“Hrvatskim Danom mimoza želi se Programe ranog otkrivanja raka približiti ženama i podići informiranost o njihovoj važnosti na dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana!

U ovim nastojanjima same žene moraju biti značajan partner kroz podizanje svijesti o važnosti odlazaka na redovite preglede, kroz odgovorno spolno ponašanje, stalnu edukaciju već od same obitelji te kroz sve druge institucije odgoja i obrazovanja. U svemu tomu značajan doprinos treba dati i lokalna zajednica i radno okružje i rezultat ne bi smio izostati. Bolest je to od koje zahvaljujući današnjim mogućnostima u medicini i javnom zdravstvu, uzimajući u obzir mogućnosti i znanja u sprječavanju i mogućnostima ranog otkrivanja ove bolesti, ne bi smjela teoretski oboljeti niti umrijeti ni jedna žena u svijetu.” – poručuje kooridnator Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice za Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju Nikola Kraljik, dr.med.

Potporu ovom programu svojim posjetom 10. hrvatskom danu mimoza na središnjem osječkom trgu ove je subote dao i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Skip to content