Bruxelles – Open Days 2010

Sadržaj

Bruxelles – Open Days 2010

Po četvrti puta delegacija Grada Osijeka i OBŽ predvođena gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i zamjenikom župana Željkom Kraljičakom sudjelovala je u radu konferencije „Open days 2010“ u Bruxellesu, na godišnjem okupljanju stručnjaka regionalnog i lokalnog razvoja, koje organizira Odbor regija u suradnji s Europskom komisijom te Europskim parlamentom.

Program osmih po redu Otvorenih dana sastojao se od 130 seminara, radionica, debata, izložbi koji su organizirani u partnerstvu s 245 regija i gradova iz 34 europske zemlje, 30 tvrtki, banaka te udruženja. Naziv Otvorenih dana bio je “EU 2020: Konkurentnost, suradnja i kohezija svih regija” budući da regije i gradovi imaju veliku ulogu u provođenju strategije EU 2020, a Otvoreni dani idealno su mjesto na kojem su se predstavili najbolji primjeri, ali i razmijenila iskustva u području jačanja regionalne konkurentnosti, teritorijalne suradnje te socijalne i ekonomske kohezije.

Između ostalog, Grad Osijek predstavio se i na Dunavskoj konferenciji koja se održavala u to vrijeme u Bruxellesu sa štandom „Butelja vina za kvadrat mina“ s ciljem skretanja pozornosti na probleme miniranih područja u RH, nedostatak financijskih sredstava za razminiranje te na gospodarske posljedice uzrokovane zaostajanjem u razvoju. Intencija ove akcije je svakako i promidžba raznovrsnog i bogatog slavonskog kontinentalnog turizma, jer se upravo najatraktivnija turistička područja u Slavoniji nalaze u Podunavlju koji je pod minama.

Izaslanstvo je prisustvovalo i sastanku sa hrvatskim veleposlanikom u Belgiji, g. Borisom Grigićem i g. Brankom Baričevićem, veleposlanikom RH pri EU.

Gradske informacije

Naziv:

Grad Osijek

Sjedište:

F. Kuhača 9
31000 Osijek

Gradonačelnik: Ivan Vrkić, dipl.iur.
Predsjednik Gradskog vijeća: dr.sc. Željko Požega
Kontakt:

Telefon: (031) 229 229

Telefaks: (031) 229 180 ; 211 675

Veličina slova