19.06.2020 - EU programi i projekti

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje Tvrđa

U Osijeku je danas potpisan ugovor o dodjeli europskih i nacionalnih sredstava za realizaciju projekata s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, kojim je Gradu Osijeku dodijeljeno ukupno nešto više od 43 milijuna kuna za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje Tvrđa.

Opširnije...

09.03.2020 - Urbana aglomeracija Osijek

Održana 17. sjednica Upravljačkoga odbora Urbane aglomeracije Osijek

Upravljački odbor već je donio potrebne odluke kako bi se svi projekti – uključujući i strateške poput Gospodarskog centra – mogli ostvariti

Opširnije...

05.03.2020 - Urbana aglomeracija Osijek

Ruralni puč u Urbanoj aglomeraciji Osijek

Ovih dana svjedočimo svojevrsnoj antibirokratskoj revoluciji u izvedbi načelnika Općine Antunovac koja se 4. ožujka odigrala u Maloj vijećnici Osječko-baranjske županije u Županijskoj 4, i tijekom koje je izrečeno niz netočnosti i dezinformacija. Indikativno je da ovom pučističkom igrokazu doprinos daje i pročelnica jednog od upravnih odjela Osječko-baranjske županije sa svojim dubioznim pojašnjenjima, premda Županija ni po čemu nije uključena u Upravljački odbor Urbane Aglomeracije Osijek.

Opširnije...

12.09.2019 - EU programi i projekti

Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

Osijek – najuspješnija urbana aglomeracija u Hrvatskoj – domaćin je dvodnevne međunarodne radionice „Održivo ulaganje u održivi urbani razvoj. Priprema za budućnost u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj“. Okupili se stručnjaci i kreatori politika iz cijele Europske unije.

Opširnije...

08.02.2019 - EU programi i projekti

Osijek – najveći EU projekt ikada

Vraća se stari sjaj i udahnjuje novi život u Tvrđu, nacionalni i europski dragulj baroknog graditeljstva

Opširnije...

09.01.2019 - EU programi i projekti

Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnog prijedloga, izravna dodjela bespovratnih sredstava za projekt „Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek“, KK.07.4.2.16, u okviru OPKK kroz ITU mehanizam.

Opširnije...

13.11.2018 - EU programi i projekti

ITU – Revitalizacija kulturne baštine urbane aglomeracije Osijek

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnog prijedloga, izravna dodjela bespovratnih sredstava za projekt „Revitalizacija kulturne baštine urbane aglomeracije Osijek“, KK.06.1.1.02, u okviru OPKK kroz ITU mehanizam.

Opširnije...

18.10.2018 - EU programi i projekti

13.09.2018 - EU programi i projekti

Grad i Županija potpisali sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i župan Ivan Anušić potpisali su Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi izgradnje gospodarskog centra u Osijeku.

Opširnije...

30.08.2018 - EU programi i projekti

Gradu Osijeku bespovratno 11,4 milijuna kuna

U Galeriji Waldinger započela je dvodnevna Početna konferencija projetka „Tehnička pomoć za ITU PT Osijek“ na kojoj će se predstaviti sve dosadašnje i planirane, buduće aktivnosti provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja na području urbane aglomeracije Osijeku.

Opširnije...

29.08.2018 - EU programi i projekti

Početna konferencija projekta “Tehnička pomoć za ITU PT Osijek”

Pozivamo vas na početnu konferenciju projekta “Tehnička pomoć za ITU PT Osijek” koja će se održati u četvrtak 30. kolovoza 2018. s početkom u 12 sati u Galeriji Waldinger, Fakultetska 7.

Opširnije...

10.04.2018 - EU programi i projekti

ITU – Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnog prijedloga, izravna dodjela bespovratnih sredstava za strateški projekt „Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe“, KK.06.2.2.04, u okviru SC 6e2 OPKK kroz ITU mehanizam.

Opširnije...

1 2
Skip to content