Peludni semafor i brojnost komaraca u gradu Osijeku

Peludni semafor

Na službenim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije svakodnevno možete pratiti rezultate s vrijednostima prisutnosti peludi korova, drveća i trava za gradove Osijek, Đakovo, Beli Manastir i Našice.

http://www.zzjzosijek.hr/

Brojnost komaraca u gradu Osijeku

Grad Osijek i Odjel za biologiju, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sklopili su Ugovor o pružanju usluga monitoringa i istraživanja komaraca u Osijeku, prema kojem usluge monitoringa obuhvaćaju i izvješćivanje javnosti o trenutnom stanju na terenu koje će se odvijati isključivo kroz web stranicu koja će biti ažurirana svaki drugi dan.

Građani grada Osijeka od 16. svibnja 2012. godine mogu pratiti brojnost komaraca na sveobuhvatnoj web stranici Odjela za biologiju osječkog Sveučilišta. Na web stranici objavljeni su i redovito će se ažurirati podaci prebrojavanja komaraca na 19 punktova (mjernih postaja) u gradu Osijeku i okolici, s trendom i prognozom stanja za sljedeći dan i podaci o aktivnim srednjim i velikim leglima. Stranica sadrži cijeli niz informacija o komarcima i stručnjacima koji ih prate, a one najvažnije prikazana su na kartama.

Podatke o brojnosti komaraca u gradu Osijeku i okolici možete pratiti na sljedećoj web stranici:

http://komarci.biologija.unios.hr/