OBJAVLJENO 22.04.2013. 11:06

I JOSIPOVČANI DOBILI NOVI DRUŠTVENI DOM

Višenamjenski objekt na mjestu bivšeg mjesnog odbora u Osječkoj 66, ovoga je vikenda predan stanovnicima Josipovca na upotrebu.

Hrvatski dom, investicija vrijedna 3 mil. kuna, uz dvoranu s 200 sjedećih mjesta, na 850 m2 osigurava i prostor za potrebe mjesnog odbora, Podružnicu Matice umirovljenika te udruge s područja Josipovca.

Na svečanom otvorenju mještanima i gostima obratili su se predsjednik Vijeća MO Josipovac Željko Kovačević, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, Udruge Osijek Marija Sužnjević te župan Vladimir Šišljagić, uputivši čestitke svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje Doma.

Vrata Doma, zajedno s članicom KUD –a Josipovac otvorio je gradonačelnik Krešimir Bubalo podsjetivši kako je ovo dugo očekivano ostvarenje sna mnogih generacija Josipovčana. Zajedno s vlč. Frokom Zefiqom, koji je posvetio prostorije Doma, poveo je više od 500 okupljenih posjetitelja u središnju dvoranu, gdje je održan zabavno-glazbeni program u kojem su nastupili: zavičajni klub Zagoraca, KUD „Josipovac“, pjevački zbor „Veliki Zdenci“, Vlatka Kopić- Tena te Stjepan Jeršek Štef, inače rođeni Josipovčanin.

Gastronomske specijalitete u kotliću pripremili su članovi udruge lovaca i ribiči iz Josipovca, a službeni dio svečanosti završio je vrlo dojmljivim vatrometom koji je izmamio uzdahe i gromoglasni pljesak.

Jasenka Mađarević